34,5058$% 0.09
36,2567€% -0.27
43,6025£% -0.08
2.959,96%0,85
5.045,00%0,35
3394645฿%4.97783
Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 2 şiddetli depremle sarsıldı.
Asrın afeti ülkenin güneyindeki toplamda 11 ilde hissedildi ve çok sayıda yıkımlara neden oldu.
46 binin üzerinde can kaybının ve çok sayıda yaralının olduğunu afette, yaralar da sarılmaya başlandı.
Enkaza dönen afet bölgelerinde, depremzedeler için yaşam koşulları oluşturulurken, çadır kentler, konteyner kurulumları için de harekete geçildi.
Bakan Kurum Gaziantep’te çalışmaları koordine ediyor
Depremden en çok etkilenen illerden biri de Gaziantep oldu.
Deprem nedeniyle bakanlar, görevlendirildikleri afet bölgelerinde çalışmalarını aralıksız sürdürerek hasar tespit çalışmalarını koordine ediyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Gaziantep’te çalışmaları yakından takip ederek bölgenin kısa sürede iyileşmesi için mücadele ediyor.
Molozlar ilçe dışına çıkarılıyor
Kentte büyük yıkımların olduğu Nurdağı ve İslahiye ilçeleri başta olmak üzere tüm kent genelinde ekipler de canla başla çalışıyor.
Depremler nedeniyle iki ilçede de yıkılan binaların enkazı, belirlenen noktalara taşınıyor.
İş makinesi operatörleri ve kamyon sürücüleri, yoğun çaba göstererek yıkıntıların ilçe dışına çıkarılması için aralıksız çalışıyor.
950 ağır hasarlı bina yıkıldı
Depremde yıkılan binaların yanı sıra acil yıkım kararı alınan yapılarda da çalışmalar sürüyor.
Acil yıkım kararı alınan bin 224 binadan 950’sinin yıkımının gerçekleştirildiği öğrenildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Riskli Yapılar Daire Başkanı Serdar Cenikli, enkaz transferinin gün içerisinde aralıksız sürdüğünü anlattı.
“300 bin ton enkazın döküm alanına transferi sağlandı”
Nurdağı ve İslahiye’de 150 ekskavatör, 250 kamyon ve 12 uzun makaslı kesici makinenin çalıştığını anlatan Cenikli, şunları kaydetti:
Söz konusu ilçelerde acil yıkım kararı alınmış ve yıkık binaların enkazlarının kaldırılması faaliyetlerinde bulunuyoruz. Ekip ve makine oranımızı peyderpey artırıyoruz, binaların enkazlarını döküm alanlarına taşınmasını sağlıyoruz. Depremden bu zamana kadar 300 bin ton enkazın döküm alanına transferi sağlandı. Acil yıkım kararı alınmış olan binaların yüzde 70 oranında yıkımları gerçekleştirildi, yüzde 30’unun enkazı döküm alanına taşındı.
Yılmaz Özdil, Sözcü TV’den neden ayrıldığını açıkladı